Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Bo Stugor & Lägenheter Stugor och Lägenheter

Sörmons Stugby

Familjeägd, välskött stugby. Wifi, svagt när många uppkopplade. Nordic Ski längdspår 30km & 7km elljusspår passerar genom stugbyn! Vackert & ostört men ändå centralt. Vallabod och tvättstuga. Egen grill & utemöbler. Fina vandrings- och cykelleder.

Sommar
Bruksorten Ljusnedal ligger vackert med Ljusnan som ringlar sig genom byn och Anåfjället som vy. Bra startpunkt för korta och långa vandringar, allt från Bruksturen i vår by på 800 m till flermila-vandringar. Vi kan dela med oss av våra bästa smultrontips på utflykter både till sevärdheter som toppbestigningar.

Vinter
Ljusnedal är den minst kuperade byn i Funäsfjällen och den mest vindskyddade. Nordic Skis längdspår passerar genom stugbyn och det 7 km långa elljusspåret lyser in till er stuga. Stor variation på spårslingor med direkt anslutning från stugan, allt från 1 km till 30 km runt Funäsdalsberget. Perfekt läge för både nybörjare och för träning inför Vasaloppet! Populär är 12-km slingan, Ljusnedal - Kåvan fr o tb, med fritt val norra eller södra sidan Ljusnan som start. Fjällslingan, 18 km, i sydsluttningen på Anåfjället, är också mångas favorit med vindskydd i soligt läge samt raststuga. Vi ger 10% rabatt på spårkorten till våra gäster vid förbeställning via mail sormons.stugby@telia.com med namn och önskade datum.
6 alpina anläggningar på ett kort, Funäsdalsberget, Tännäs, Tänndalen, Ramundberget och Messlingen.
Närmast, 6 km, är den mest vindskyddade alpinanläggningen Funäsdalsberget med bl a en Gondol för 8 personer och stor variation på nedfarter.
Stugbyn består av 4- och 5-bäddsstugor på 48 kvm och en 6-bädds på 56 kvm, med ett rejält förråd till varje stuga.6 TV-kanaler, DVD, micro, brödrost, bra köksutrustning, dock ingen diskmaskin. Rökförbud förstås.
Välskötta stugor med ägarfamiljen som granne som servar med info om området om så önskas, snabb snöröjning eller annan service.
Våra gäster kan erhålla 50 % RUT-avdrag för beställt slutstäd av oss, maila namn och personnummer vid beställning, sormons.stugby@telia.com.