Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Sörmons Stugby
Bo Stugor & Lägenheter Stugor och Lägenheter

Sörmons Stugby

Sörmons stugby består av 13 stugor. Välplanerade i klassisk fjällfuru. Stugorna har plats för upp till 6 personer. Alla nödvändiga kökstillbehör, TV, utomhusmöbler och grill till varje stuga. Fri wi-fi! Spark och pulkor att låna på vintern. Gemensam tvättstuga och hjärtstartare i stuga 303.

Sörmons Stugby är ett mysigt alternativ för er som söker ett lugnt och skönt boende mitt i Funäsfjällens fantastiska fjällvärld. Med äkthet, värme och trygghet vill vi göra er semester något utöver det vanliga.
Stugorna ligger intill skogskanten av Röstberget i byn Ljusnedal, med ett kulturarv från brukstiden. Ån Ljusnan ringlar just nedanför stugorna och Anåfjällen hittar ni som fond.
Stugbyn är nu inne på andra generationen i familjen Klockervold. Här bor vi året runt på gården nedanför stugbyn. Vi hjälper er gärna med förslag på turer och utflyktsmål. 
 
Bruksorten Ljusnedal ligger vackert med Ljusnan som ringlar sig genom byn och Anåfjället som vy. Bra startpunkt för korta och långa vandringar, allt från Bruksturen i vår by på 800 m till flermila-vandringar. 
Ljusnedal är den minst kuperade byn i Funäsfjällen och den mest vindskyddade. Nordic Skis längdspår passerar genom stugbyn och det 7 km långa elljusspåret lyser in till er stuga. Stor variation på spårslingor med direkt anslutning från stugan, allt från 1 km till 30 km. 6 km till närmaste alpina anläggning, den mest vindskyddade anläggningen Funäsdalsberget med bl a en Gondol.
Våra gäster kan erhålla 50 % RUT-avdrag för beställt slutstäd av oss, maila namn och personnummer vid beställning, info@sormons.se