Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Ömsedal / Kåvan
Bo Stugor & Lägenheter Stugor och Lägenheter

Ömsedal / Kåvan

Ömsedal / Kåvan består av 19 st lägenheter som ligger alldeles vid foten av Funäsdalsberget, endast 50 meter från Parkliften och 120 m från Kåvans Gästcenter och 6-stolsliften Kåvan Express samt Lolandet, här leker barn och Lilla Lo. Funäsberget är högt och fallhöjden är drygt 300 meter, från toppen har man en makalös panoramautsikt över Funäsfjällen. Funäsberget har 17 nedfarter av varierande svårighetsgrad och erbjuder något för alla.

Om Ömsedal / Kåvan
 
Ömsedal / Kåvan, i Funäsdalen en del av Funäsfjällen i västra Härjedalen, inte långt från den norska gränsen. Omgärdad av de ståtliga högfjällen och placerad vid foten av Funäsdalsberget utgör den lilla byn ett nav i Funäsfjällen. Här finns närhet till både fantastisk skidåkning och naturupplevelser såväl som service, restauranger och nöjen. Det är inte utan anledning som Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Förutom skidåkningen och naturen är det trevliga bemötandet som man får i hela Funäsfjällen något som uppskattas varmt hos gästerna. Det är nu i detta skede som området i Kåvan, Funäsdalen börjar ta ny form utefter den stora utvecklingsplanen som finns för skidanläggningen, se plandokumentet under bostäder och priser. Det är på denna sida av Funäsdalsberget som merparten av alla alpina backar utgår ifrån. Passa på att få din möjlighet till ski-in/ski-outläge, 30 steg och vips du är i liften!
 
Funäsdalsberget skänker glädje hela året runt. Fallhöjden är drygt 300 meter och från toppen har du en härlig panoramautsikt över en makalös fjällmiljö. Skidsystemet med 17 nedfarter har varierande svårighetsgrad och erbjuder något för alla. Branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar eller roliga skogspartier.
 
Funäsdalen by är omringad av de högsta fjällen söder om polcirkeln och lever upp till förväntningarna av en riktig fjällby. I Funäsdalen by finns allt man behöver, välsorterade livsmedelsbutiker, klädbutiker med det senaste skidmodet, bibliotek, systembolag, apotek, taxi, biluthyrning och restauranger, både för finsmakaren och den som vill ha ett ordentligt skrovmål. Funäsdalen by har ett rikt nattliv med barer och klubbar för alla åldrar.